Ett riktigt mört kött är inte bara lättare att tillaga – det smakar också bättre. Det är en av anledningarna till att vi nu packar om stora delar av vårt eget köttsortiment. Så håll utkik efter de nya vakuumförpackningarna nästa gång du köper kött hos oss på ICA Nära Hjärtat.

Dubbelt så lång hållbarhet

Nu kan du köpa färskt, vakuumpackat kött och ha det i kylen i upp till 14 dagar! Men du kan också välja ett kött från butikens kyldisk som inte är nypackat – ett miljövänligt sätt att handla.

Mörare och godare kött

När man tar bort syret från förpackningen fortsätter den naturliga mörningsprocessen som gör att kött får godare smak och blir lättare att tillaga.

Synligare och tydligare råvara

Inga överraskningar i kyldisken! Den nya köttförpackningen är helt transparent vilket gör det enkelt att se hela köttbiten.

Bättre miljöval

Den långa hållbarheten gör att butiken inte behöver kasta kött med kort datum – mindre svinn helt enkelt! Dessutom tar de nya förpackningarna mindre plats i transporterna och är enkla att återvinna.

Enkelt val

Nu blir allting enklare! Att välja köttbit, att bära hem förpackningen och att återvinna den. Dessutom tar den mindre plats i kylskåpet. Det blir också enklare att planera dina köp eftersom du nu kan köpa färskt kött i förväg utan att behöva tillaga det på en gång.

(Källa: https://www.ica.se/icas-egna-varor/sortiment/kott/vakuumforpackat-kott/)

Henric

Author Henric

More posts by Henric

Leave a Reply