Varför byter vi på ICA till vakuumförpackat kött?

By Nyheter No Comments

Ett riktigt mört kött är inte bara lättare att tillaga – det smakar också bättre. Det är en av anledningarna till att vi nu packar om stora delar av vårt eget köttsortiment. Så håll utkik efter de nya vakuumförpackningarna nästa gång du köper kött hos oss på ICA Nära Hjärtat.

Dubbelt så lång hållbarhet

Nu kan du köpa färskt, vakuumpackat kött och ha det i kylen i upp till 14 dagar! Men du kan också välja ett kött från butikens kyldisk som inte är nypackat – ett miljövänligt sätt att handla.

Mörare och godare kött

När man tar bort syret från förpackningen fortsätter den naturliga mörningsprocessen som gör att kött får godare smak och blir lättare att tillaga.

Synligare och tydligare råvara

Inga överraskningar i kyldisken! Den nya köttförpackningen är helt transparent vilket gör det enkelt att se hela köttbiten.

Bättre miljöval

Den långa hållbarheten gör att butiken inte behöver kasta kött med kort datum – mindre svinn helt enkelt! Dessutom tar de nya förpackningarna mindre plats i transporterna och är enkla att återvinna.

Enkelt val

Nu blir allting enklare! Att välja köttbit, att bära hem förpackningen och att återvinna den. Dessutom tar den mindre plats i kylskåpet. Det blir också enklare att planera dina köp eftersom du nu kan köpa färskt kött i förväg utan att behöva tillaga det på en gång.

(Källa: https://www.ica.se/icas-egna-varor/sortiment/kott/vakuumforpackat-kott/)

Risottons historia

By Mat No Comments

Risotto är som de flesta vet en italiensk specialitet. En enkel, fantastisk krämig risrätt. I vissa norra regioner i Italien är det faktiskt så att risotto ofta föredras framför pasta.

Äldst historik för risotton ska hittas i Lombardiet, Piedmonte och Veneto. Där kan risotton spåras så långt tillbaka som 1100-talet. I risottons begynnelse användes ris från Fjärran Östern.

Om risotton görs riktigt ska den vara krämig. Inte för lös så den blir rinnig men krämig. Den italienska benämningen på konsistensen är all’onda och betyder något i stil med ”med vågor”. Du kan variera risotto i all oändlighet. Om du skulle ge dig an skulle du säkert kunna hitta ett risottorecept att variera varje dag på året med. Grunden är dock alltid densamma.

Gör den några gånger och lär dig rätt konsistens och börja sedan variera och experimentera med smaker och kombinationer. Tänk på att kärnan i riskornet ska vara lite tuggmotstånd för att nå perfekt konsistens.

Klicka här för att se vårt Risottotrecept ››

Byt ut ris och pasta mot stekt kål

By Mat No Comments

Kanske något inte så många har testat men det är toppengott! Råstekt kål, är superenkelt, går snabbt och passar till nästan allt.

Är du trött på pasta, kanske försöker jobba lite på vikten eller bara vill hitta nya spännande alternativ i matlagningen, stek kål och byt ut pasta eller riset mot kålen.

Idag finns ganska många olika kålsorter, vitkål, rödkål, spetskål, grönkål m fl. Börja med vitkål och testa dig fram. Tänk på att du enkelt kan smaksätta kålen med lite hackad chili, oregano, koriander eller vad som faller dig in.

Lycka till i köket!

Gör tacoköttfärsen magisk med koriander

By Mat No Comments

Taco är ju som bekant mångas favorit. Själva älskar vi mexikansk mat och kanske mest för möjligheten att variera samt alla fantastiska smaker. 

Tacoköttfärsen är ju oftast lite vad den är. Men så behöver det inte alls vara. Köp till en kruka färsk koriander och hacka ned hela krukan till taco för 4-5 personer och du har skapat en helt nu smakupplevelse.

Magiskt tycker vi.

Klicka här för recept på hemlagad tacokrydda ››

Så här gör du hemlagad tacokrydda

By Mat No Comments

Har du funderat över hur man gör egen tacokrydda? Själva tycker vi det är ganska kul att göra det mesta från grunden själva. Man får ju alltid möjligheten att anpassa smaken som man själv vill ha den. Och tacokryddan är inget undantag.

Det är superenkelt och jag tror du har kryddorna hemma redan.

Du tar helt enkelt chilipulver, helst anchochili (finns i kryddhyllan i butiken), oregano, spiskummin, paprikapulver salt och socker.

Rör ihop det och förvara det i en burk med lock som sluter tätt. Till 500 gram köttfärs går det åt ca 2-3 msk kryddblandning.

Hoppas det smakar!

Klicka här för att komma till receptet med tacokryddan ››